Spárga baconnal mozzarellával, levelestésztába tekervee
2012.01.02. 20:30
Spárga baconnal mozzarellával, levelestésztába tekerve
Hozzávalók:
1 csomag mélyhütött leveles tészta (Penny)
12 szál spárga, inkább zöld ha nincs fehér
2 ek margarin
1 nagy golyó mozzarella
12 szelet vékony bacon szalonna vagy 12 csik sonka (pár szelet sonka csikokra vágva)
1 tojás sárgája
bazsalikom levél
Előkészítés:
A mélyhütött levelestésztát hagyjuk szoba hőmérsékleten kiengedni.
A spárgát hámozzuk meg, a fás végeit vágjuk le.
Mossuk meg.
Elkészítés:
A serpenyőben felforrósítjuk a margarint és a spárgákat 6 percig pirítjuk, óvatona forgatva.
A mozzarellát 12 szeletre vágjuk.
A tésztát vékonyra kinyújtjuk rákenjük a tojás sárgáját, és 12 egyforma csikokra vágjuk.
A csikok közepére helyezzük a bacont, rá a mozzarella szeletet, megszórjuk friss bazsalikom levéllel, a spárgát a tészta eljére helyezzük és kissé ferdén feltekerjük.
A tekercset megkenjük a maradék tojásfehérjével, megszórhatjuk szezánmaggal, és előmelegített sütőben 200-210 fokon 20 percig sütjük!
A tepsit sütőpapirral béleljük ki.
Jó étvágyat kívánok!
|