Fokhagymás csirkemell csíkok sörtésztában sütve
2011.08.31. 06:52
Fokhagymás csirkemell csíkok sörtésztában sütve
Hozzávalók 4 személyre
70-80 dkg filézett csirkemell
kb 1/2 l tej 4-5 gerezd fokhagyma
15 dkg liszt
2 tojás
sör kb 2-3 dl
só,
olaj
A csirkemellet vékony csíkokra vágom, a fokhagymát megpucolom és lereszelem.
A melleket, fokhagymával, kevés sóval, a tejbe áztatom és egy éjszakára a hűtőbe teszem.
Másnap egy szűrőn keresztűl jól lecsöpögtetem.
Elkészítem a sörtésztát:
Egy tálban belerakom a lisztet a tojást, kevés sót és annyi sört öntök hozzá hogy egy jó sűrű palacsinta tésztát kapjak.
A húsokat belemártom és bő, forró olajba pár perc alatt megsütöm.
Tálalás rizzsel és tzatziki salátava l(a saláta megtalálható a receptek között)
Riziz-bizi elkészítése
Hozzávalók:
2 dl A rizs
zöldborsó
petrezselyem
olaj
Teflonos serpenyőben a rizst 1 evőkanál olajon kevergetve pirítsd meg,
rakd hozzá a kockára vágott hagymát végül a zöldborsót és a petrezselymet,
öntsd fel dupla annyi húslével vagy 1 húsleveskockát oldjuk fel vizben, amennyi a rízs.
Fedjük le és lassú tűzön főzzük puhulásig. Végül lezárva hadjuk pihenni 20-25 percet.
|