Sajtos vagdalt
2010.07.25. 17:40
Sajtos vagdalt (Gondaanyu receptje)
Hozzávalók 1 rúdhoz.
75 dkg darált hús
2 db zsemle
1 egész tojás és egy sárgája
1 vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
petrezselyemzöld, metélőhagyma
15 dkg sajt
só, bors, majoránna pici vegeta
paradicsom sürítmény
A zsemléket beáztatjuk, a hagymát finomra összevágjuk és zsíron megdinszteljük..
A sajt kivételével összegyúrjuk a hozzávalókat.
Egy darab alufóliát kicsit megolajozuk, és azon ujjnyi vastagon szétlapítjuk a húst.
Nagyobb reszelővel ráreszeljük a sajtot, a fólia segítségével feltekerjük, sütőpapírral bélelt hosszúkás tepsibe vagy nagyobb őzgerinc formába rakjuk..
A tetejére pár kiskanál zsírt rakunk.
Fóliával letakarjuk, és...
Előmelegített sütőben, 180-190 fokon hőlégkeveréssel kb 1,5 órát sütjük!
Egy óra elteltével kiborítjuk egy tepsibe és a másik oldalát is tovább pirítjuk, mielőtt kész süritett paradicsommal megkenjük, de már csak pár percre tegyük vissza a sütőbe!
Hidegen kitűnően szeletelhető!
|