Aszaltszilvával töltött karaj
2010.07.25. 17:34
Hozzávalók:
1 db egész karaj
házilag aszalt szilva
2-3 db fahéj
3-4 d szegfűszeg
3-4 dl vörösbor
szeletelt bacon, annyi hogy a karajt befedje
zsír, só, bors
1. Előző nap a karajt egy hosszú késsel felszúrjuk. Füszerezzük sóval, borssal és egy éjszakát a hűtőbe rakjuk.
2. Másnap a bort felfőzzük a szegfűszeggel és a fahéjjal és fél evőkanál cukorral. Ha felfort félrehúzzuk és az aszaltszilvát 1 óráig áztatjuk.
Azért irtam oda hogy házi aszalású szilva, mert az csont száraz, és annak muszály az áztatás másképp nem lehet felhasználni. Ha a boltit vesszük akkor is egy rövid ideig áztassuk be, hogy átvegye a fűszeres bor ízét!
3. A szilvákat papírtörlővel leítatjuk, és a húsba tömködjük! A karaj végeit hústűvel megtűzdeljük,
Az egész karajt pár percre kevés olajba mindkét oldalát megpiritjuk. Ha kihűlt, baconnal betekerjük!
4. A tepsit kizsírozzuk a sütőt előmelegítjük 170-180 fokra. Hőlégkeveréssel sütöttem kb 1, 5 órát alufólia alatt. Sütés közben többször locsolgattam.
Kihűlve kitűnően szeletelhető!
|