Hollandi szelet
2010.01.12. 11:37
Hollandi szelet
Hozzávalók
4-6 szeletelt karaj
1 tojás
reszelt sajt
olaj
só
Besamel mártáshoz:
3 dkg vaj
3 dkg liszt
3 dl tej
só, szerecsendió
A karajt klopfoljuk ki, sózzuk, és tojásba, utána reszelt sajtba mártva forró olajban világosra sütjük
Tűzálló tálba rakjuk.
A besamel mártás:
A vajhoz lisztet keverek, kicsit pirítom és tejjel felöntöm.
Sóval és egy kevés reszelt szerecsendióval ízesítem, és állandóan kevergetve sűrűre főzöm. Ráöntöm a húsra, tetejére szórom a maradék reszelt sajtot, és a sütőben kis lángon fóliával lefedve 10 percig sütöm 200 °C-os sütőben, majd fólia nélkül megpirítom a tetejét.
|