Cukkini fasirt
2009.06.24. 14:02
Cukkini fasirt
Hozzávalók:
3 db közepes méretű cukkini (20-25cm)
3 db kisebb tojás
3 evőkanál liszt
3 evőkanál zsemlemorzsa
3 gerezd fokhagyma
petrezselyem zöld
1 csapott evőkanál zsír
2 közepes hagyma
só, bors
A cukkini héját levágjuk, ketté vágjuk és a közepét kanállal kikaparjuk.
Lereszeljük durva reszelőn, kicsit besózzuk és 15-20 percet állni hagyjuk.
Egy lábosba zsírt hevítünk, és a vöröshagymát nagyon apró kockára vágva, megdinszteljük. Bele nyomjuk a fokhagymát, félre húzzuk, végül bele szórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet.
A cukkinit kinyomkodjuk, ehez rakjuk a disztelt hagymát, a 3 tojást, lisztet, zsemlemorzsát füszereket, jól összekeverjük,
Gombócokat zsemlemorzsába hempergetjük és forró olajban kisütjük.
A liszt, zsemlemorzsát ha szükséges adjunk hozzá, de ne sokat mert liszt ízű lessz! Ha összekevertük kezdjünk neki a sütésnek mert vizet engedhet.
|