Székelykáposzta
2009.03.30. 15:18
Székelykáposzta (4 személyre)
Hozzávalók:
1 evőkanál zsír (vagy olaj)
2 fej hagyma
kb. 60-70 dkg sertéshús (lapocka)
5-10 dkg füstölt szalonna
1 fej káposzta (Én édes káposztával készítettem, de az eredeti székelykáposzta savanyú káposztával készül.))
só,
bors,
kevés vegeta
1 evőkanál piros paprika,
2 db babér levél
csipetnyi köménymag
1 paprika
1 paradicsom
1 teáskanál tejföl és liszt
Első lépésben egy sertéspörköltet készíttünk.
A hagymát kockára vágjuk és a zsíron megdiszteljük, hozzá rakjuk a kockára vágott szalonnát végül a kockára vágott húst és fehéredésig pirítjuk.
Rászórjuk a pirospaprikát, belerakjuk a feldarabolt paradicsomot paprikát, babérlevelet. Felöntjük annyi vizzel hogy jócskán ellepje.
Addig főzzük míg a hús majdnem puha lesz! Fűszerezzük só, bors, vegeta, kömyény.
Ha nagyon elforr a leve pótoljuk.
A káposztát újjnyi vastag csikokra vágjuk, rárakjuk a húsra. Fedő alatt lassú tűzön puhulásig főzzük.
Végül 1 teáskanál tejfölt és lisztet összekeverünk 2-3 evőkanál vizzel és a káposztára öntjük.
|