Krumplis pogácsa
2009.03.20. 15:38
Kanál méretek
kk= kismérőkanál=teáskanál
nk_nagymérőkanál=evőkanál
tk=teás kanál
mk=mokkáskanál
Hozzávalók:
40 dkg sima fehér liszt (BL55)
1 kocka margarin
3 dkg élesztő
1 evőkanál tejfől
25 dkg krumpli
1 db tojás
1 kk cukor
1 és 1/2 kk só
bors izlés szerint
Elkészítése:
Megpucoljuk kockára vágjuk és megfőzzük a krumplit. Kihűtjük.
Villával vagy krumplinyomón áttörjük!
A lisztet, élesztőt, margarint, tojást,, tejfőlt, sót összedolgozzuk! A tésztát letakarjuk és kelni hagyjuk! 30 percet!
A megkelt tésztát, nyújtsuk ki kétujjnyi vastagra, és szaggassuk ki.
A pogácsákat tegyük kikent tepsibe és 15 percet pihentessük, végül kenjük meg a tojással és előmelegített sütőben 220 fokon 20 -25 percet sütjük!
|
220 fokon meg ég. 180-190 pont elég.