Tarhonyás lecsó
2009.03.16. 15:46
Tarhonyás lecsó
Hozzávalók:
10 dkg füstölt szalonna
1/2 kg hagyma
1 kg zöldpaprika
1/2 kg paradicsom
1 kévéskanál pirospaprika
só
ételízesítő
egy kanál kecsap
1 pár virsli
10 dkg zsír
tarhonya
A paprikát kicsumázom, karikákra vágom, a paradicsomokat nyolcadolom. A zsíron a kockára vágott szalonnákat kiolvasztom, utánna az apró kockára vágott hagymát aranysárgára pirítom rajta. Megszórom pirospaprikával, majd azonnal rádobom a paprikát és a paradicsomot.
Füszerezem, majd fedő alatt félpuhára párolom! Belerakjuk a karikára vágott virslit és a tarhonyát! Tovább fözöm lassú lángon, fedő alatt (ha tudunk használjunk lángelosztót!)
Ha tarhonyás lecsót készítünk mindig kicsit több lével, mert a tarhonya felszivja!
|