Spenót tükörtojással
2009.03.12. 18:11
Spenót tükörtojással
Hozzávalók:
1 kg spenót,
3 gerezd fokhagyma,
tej,
1 evőkanál zsír
2 evőkanál finomliszt,
tojás
Elkészítés:
A spenótot megtisztítjuk, vastag levél ereit eltávolítjuk, azután váltott vízben megmossuk és lecsepegtetjük. A fokhagymát meghámozzuk.
Felforralunk vizet, sózzuk, beledobjuk a spenótot, és lassú forralással 3-4 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, kissé lecsepegtetjük, és botmixerrel péppé zúzzuk .
A spenótot feltesszük főni annyi tejjel hogy jócskán ellepje! Sózzuk és 1 evőkanál cukrot teszünk bele.
Közben elkészítjük a rántást!
Felolvasztunk 1 evőkanál zsíradékot, beleszórjuk a lisztet végül a zuzott fokhagymát! Félre húzzuk és kb (1dl) hideg tejjel felöntjük.
Végül beleöntjük a spenóthoz és jól összeforraljuk.
Tükörtöjás
Nagyobb serpenyőben felforrósítunk pár kanál olajat.
Egyenként felütjük a tojásokat, sárgájuk épségére ügyelve a forró zsiradékba csúsztatjuk, és takarékra kapcsolva, aszerint, hogy mennyire átsülten szeretjük, 4-5 percig sütjük, csak a végén sózzuk. A főzeléket mélytányérokba szedjük, és a tetejükre csúsztatott tükörtojással tálaljuk.
|