Hajtovány
2009.02.20. 19:00
Hajtovány (Limara pékségéből)
Hozzávalók
Tésztához:
0,5 kg liszt
3 dl tej
1 tojás sárgája
0,5 dl olaj
1 ek. só
pici cukor
3 dkg élesztő
Krém:
10 dkg margarin
1 mokkás kanál. só
1 kicsi tojás
13 dkg dkg reszeltsajt (kevés füstölt is mehet bele) + a tetejére
A tészta hozzávalókat dagasztógépbe vagy kenyérsütőgépbe teszem, az utóbbinál dagasztó programra állítom.
Ha a tészta megkelt, kinyújtom jó vékonyra, szinte akkorára mint a deszkám.
A krém hozzávalóit elkeverem.
Figyelni kell, a margarin ne legyen túl lágy, épp csak annyira, hogy kenhető legyen. Megkenem őket a sajtos margarinnal. Feltekerem mint a beiglit, majd trapézokra szeletelem. Sütés előtt megkenem megmaradt tojás fehérjével reszelt sajtal megszórom.
Sütőpapírral bélelt tepsire fektetem őket, hagyom még egy 15 percet, hagy keljenek. 200-210 fokos előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük!

|