Cigánypecsenye
2009.02.14. 14:18
Cigány pecsenye
Hozzávalók:
60 dkg sertés tarja
4-5 szelet füstölt szalonna
tojás
zsír
Fűszerek: só bors, és 6-7 db kövér fokhagyma
1 kg (fagyasztott) Hasábkrumpli
1 kis doboz paradicsompüré
A húst szeleteljük fel, klopfoljuk ki és füszerezzük! Só, bors, zuzott fokhagyma
1 gerezd fokhagymát hagyjunk a paradicsompürébe!
A húsokat fél óráig félretesszük!
A szalonna tetejét bevagdossuk, és zsírban kisütjük (pár perc)
Félre tesszük!
Egy jénai vagy tepsibe, beleöntjük a zsírt rá a hús szeleteket és pici vizet! Fóliával befedjük!
Előmelegített sütőben Hőlég keverés 190-200 fokon kb 45 percig sütjük! (Egyszer forditsuk meg)
Ha a húsok megsültek, kivesszük.
A zsírban beleütjük a tojásokat (annyit amennyit (elfogyasztunk) rakjuk vissza a sütőbe (fólia nélkül) és 5 percig készre sütjük!
A hasábkrumplikat kisütjük bő olajban.
Pici zsíradékban megpiritjuk a fokhagymát, aki szereti az erőset, rakhat hozzá kevés erős pistát végül a paradicsompürével összekeverjük. Tálalás előtt a kisűlt krumplival!
Tálalás: A tányérra halmozzuk a krumplit, rá a hús szeleteket, mellé a tükörtojást és a szalonna taréjt!
Jó étvágyat!
|