Sonka mártás
2009.02.13. 11:31
Mártások /pizzára, spagettire/
Mártások/ Sonka mártás
Sonkás mártás
Elkészítése kb 3/4 óra.
Hozzávalók:4 ek olivaolaj, 1 felvagdalt hagyma, 100g csikokra vágott pármai sonka, 100g felkockázott friss csiperke, 150ml fehérbor, 1 kis doboz paradicsom (315ml), 200g Créme fraiche, só, frissen őrölt bors, csipetnyi szerecsendió, 1 ek apróra vágott metélőhagyma, 2 ek felvagdalt petrezselyem, 1 tk étkezési keményítő.
Forrósítsuk meg az olajat és pároljuk meg benne üvegesre a hagymát, szórjuk bele a sonkát és a csiperkét, pároljuk röviden együtt. Öntsük le a fehérborral, öntsük hozzá a paradicsomot, és főzzük a mártás állag eléréséig. Keverjük el a többi hozzávalóval, ízesítsük. Keverjük el a keményítőt kevés vízzel, sűrítsük vele a mártást.
|