Darált húsos mártás
2009.02.13. 11:30
Mártások /pizzára, spagettire/
Mártások/Darált húsos mártás
Elkészítése: kb 3/4 óra
Hozzávalók:
4 ek. olívaolaj, 4 felvagdalt fokhagymagerezd, 250 g darált hús, 1 felkockázott hagyma, 1 felkockázott sárgarépa, 1 karikára vágott póréhagyma, 2 ek paradicsompüré, 1 kis doboz hámozott paradicsom, só, frissen őrölt bors, csipetvyi cukor, 1 tk bazsalikom, 1 tk oregánó, 1 tk étkezési keményítő, 1 ek apróra vágott citromfű.
Forrósítsuk fel az olajat, a fokhagymát és a darálthúst alaposan pirítsuk meg, szórjuk hozzá a zöldségeket, pároljuk együtt. Keverjük hozzá a paradicsompürét és a paradicsomot.
Főzzük 15-20 percig.
Ízesítjük, keverjük el kevés vízzel a keményítőt, sűrítsük vele a mártást.
Végül keverjük hozzá a citromfűvet.
|