Bazsalikom mártás
2009.02.13. 11:29
Mártások /pizzára, spagettire/
Mártások/ Bazsalikom mártás
Bazsalikommártás
Elkészítése kb 20 percet vesz igénybe.
Hozzávalók: 4 ek olivaolaj, 2 gerezd fokhagyma, 1 tk só, 1 tk morzsolt bazsalikom, 1 felvagdalt hagyma, 1 tk reszelt citromhéj, 600g hámozott paradicsom, só, frissen őrölt bors, csipetnyi cukor, 1 késhegynyi cayenne-bors, csipetnyi fűszerkeverék, 2 ek apróra vagdalt friss bazsalikom.
Forrósítsuk meg az olajat. Dörzsöljük el sóval a fokhagyma gerezdeket pároljuk egy kicsit. Szórjuk mellé a morzsolt bazsalikomot, hagymát, citromhéjat, pároljuk üvegesre. Vagdaljuk durvára a paradicsomot, szórjuk a hagymára és főzzük addig, mig a mártás állagot el nem éri. Ízesitsük a fűszerekkel. Vegyük le a mártást a tűzhelyről, és keverjük bele a friss bazsalikomot
|