Sertéspörkölt
2009.02.12. 19:18
Sertéspörkölt
Hozzávalók:
50-60 dkg sertéslapocka,
2 nagy fej hagyma,
2-3 gerezd fokhagyma,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
1 evőkanál zsír,
2 csapott evőkanál füszerpaprika
1 teáskanál házi sózott paprika (vagy pirosarany)
én szoktam 1-2 db pörkölt kockát
só, bors, ha van otthon egy löttyintés vörösbor
A hústkockákra vágjuk. A hagymát, a fokhagymát meghámozzuk, felaprítjuk.
Felhevítjük a zsírt egy lábosban, megpirítjuk benne a kockára vágott hagymát. Belerakjuk a húst és fehéredésig piritjuk, hozzákeverjük a pirospaprikát . alá öntünk annyi vizet hogy jól ellepjet. Sóval, borssal, a fokhagymával ízesítjük, hozzáadjuk a paprikát és a paradicsomot, a pörkölt kockát és kb. 1,5 órát főzzük.
Ha a levét elfőné, kevés vizet öntünk alá. Nem sokat, csak annyit, hogy ne égjen meg, mert csak így lesz jó sűrű szaftja. Tarhonyával, főtt tésztával tálaljuk.
|