Olasz gombaragu
2009.02.12. 19:16
Olasz gombaragu (Kayi receptje)
Ahogy én csináltam
80-100 dkg gomba (friss)
3 szál sárgarépa
2 szál petr.gyökér
1 kicsi v. közepes v.hagyma
1 gerezd fokhagyma
piros paprika, só, bors, oregánó, bazsalikom, vagy olasz fűszerkeverék, 2-3 babérlevél
3 ek. kethcup
egy kis tejszin pici liszt a habaráshoz!
tálaláshoz:
reszelt trappista ízlés szerint.
Spagetti tészta.
Elkészítés
A répát és a gyökeret megtisztítjuk és lereszeljük.
Én aprító géppel csináltam, egész pépesre! De lehet reszelőn is!
A hagymát apróra vágom és megdinsztelem kevés olajon.
Ezután rádobom a reszelt zöldséget és addig dinsztelem, míg levet ereszt. Utánna mehet bele a gomba. Ez is levet enged. Ezután lehúzom a tűzről, hogy amíg beleszórom az összes fűszert le ne égjen.
Tulajdonképp mindegy hogy milyen sorrendben fűszerezzük a lényeg hogy ne hagyjunk ki semmit. Belenyomjuk a fokhagymát is. Felöntjük annyi vízzel, hogy majdnem ellepje.
Lefedni nem muszáj, de néha rá kell nézni. Addig főzzük amíg a sárgarépa és a gomba megpuhul.
Kb. 40-45 perc. Közben lehet kóstolgatni és ha valaki szereti bátran szórhat még bele olasz fűszerkeveréket.
A végén, kevés trejszinnel (kb 1 -1,5 dl) és egy kevés liszt (ez függ hogy mennyire sűrű a szaftja) behabarjuk!
(Liszt és tejszin csomómentes keverése)
Sok reszeltsajtal tálaljuk!
|