Chilis bab
2009.02.12. 18:25
Chilis bab
Hozzávalók 4-5 személyre
50 dkg darálthús sertés
40 dkg tarkabab
3 fej hagyma
1 leveskocka
1 dl étolaj
1 evőkanál pirospaprika,
bors
1 db chili fűszerpaprika (izlés szerint)
1 teáskanál (csapott) oregano
vegeta,só, bors
2 kis sűrített paradicsomkonzerv
1 doboz kukoricakonzerv
Előző este beáztatjuk a babot. Főzés előtt egy órával összekeverjük a darálthúst a paprikával, a vegetával és a borssal. egy kevés sóval
A hagymát az olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk az előzőleg bekevert darálthúst, oreganoval és chilivel ízesítjük. Ha kicsit átfőtt, felöntjük a leveskockából készített alappal, kissé összefőzzük, majd hozzáadjuk a babot. Az elfőtt lét a sűrített paradicsom és víz keverékével pótoljuk.
Amikor a bab megfőtt, hozzáadjuk a kukoricát és sűrűn kevergetve lefőzzük a levét.
|