Töltött oldalas
2009.02.12. 18:24
Hozzávalók
2 kg oldalas (egyben)
Pár szelet füstölt szalonna
Töltelék
8 db csirkemáj
5 szelet kenyér vagy ennek megfelelő zsemle
2 fej vöröshagyma
2 evő.k zsemlemorzsa
1 csomó petrezselyemzöld
2 egész tojás
1 mokkáskanál bors
1 pupós mokkás.k. majoranna
kb: 1,5 mokkás.k. só
Olyan oldalast válasszunk ami elég húsos, hogy jól fel tudjuk szúrni a csont mellet, ha nem megy kérjük meg a hentest!
Kivül belül sózzuk borsozzuk!
Töltelék elkészítése:
A kenyér belsejét tejbe áztassuk, tegyük félre!
Nekem van egy aprító gépem, ha nincs kéznél, a májat lekaparjuk egy vágó deszkán.
Tehát, az aprítóba teszem a májat, a jól kinyomkodott kenyér belsejét, és a kettő fej hagymát amit előtte kockára vágok és kevés zsiron megdinsztelek.
A kapott tölteléket most füszerezzük!
Sóval, borsal, majorannával, a 2 db tojással, az apróra vágott petrezselyemmel, és zsemlemorzsát, ha hígnak találjuk a tölteléket.
Ezt a tölteléket belekanalazzuk a húsba, hústűvel lezárjuk a nyílást
A szalonna csikokat a tetejére rakjuk. Kevés vizet öntünk alá,
sütés közben időközönként figyeljük, az elpárolgott vízet pótoljuk, végül zsírjára sütjük.
Fedő vagy alulufólia alatt, kb 3 órát süssük, közepes hőmérsékleten.
Hő.lég. 180-190 fok
|