Sült oldalas, zöldbab főzelékkel
2009.02.12. 18:20
Hozzávalók:
Zöldbab főzelék
1 kg zöldbab ( ez a főzelék 70 dkg fagyasztott zöldbabból készült)
2 közepes fej vöröshagyma
2 evőkanál liszt
2 evőkanál zsír, (csapott,) vagy olaj)
Vegata, só, bors
kb 1 csapott teáskanálnyi pirospaprika
1 db zöldpaprika
1 db paradicsom
A hagymát kockára vágjuk, a zsíron vagy olajon megdinszteljük, rá a paradicsom és a paprika szeletek, végül megszórjuk a pirospaprikával, és bele rakjuk a zöldbabot,. (Ha friss, előtte megpucoljuk és feldaraboljuk)
Annyi vizzel öntsük fel hogy ellepje, füszerezzük, és fedő alatt, puhára főzzük.
Végül behabarjuk, lisztet egy kevés vizzel és egy teáskanyálnyi tejfőllel összekeverjük, és a főzelékre öntsük, egyett rottyan és tálaljuk.
Oldalas:
1,5 kg oldalas
só, bors,
zsír,
pici viz
A húsokat feldaraboltatjuk a hentessel!
Só és frissen őrölt borsal füszerezzük, jól dörzsöljük be! Nem fontos de jó ha kicsit állni hagyjuk.
A tepsit jól kizsirozzuk, és a húsokat beletesszük, kevés vizet öntünk alá kb 1/2 pohárnyi. Alufólia alatt 2-3 órát sütjük.
A fóliát ne vegyük le, igy is szépen megsül, a viz az utolsó 1/2 órában párologjon el, ha előbb akkor pótoljuk.
Sütés: 220 fok az utolsó órában 200 fok.
|