Rakott krumpi
2009.02.12. 18:14
Rakott krumpi
Hozzávalók
1-1,5 kg krumpli héjában főtt krumpli
5-6 db kemény tojás
2 evőkanál zsír
4-5 dl tejfől + 1 teáskanál füszerpaprika
fél szál füstölt kolbász (legjobb a házi, a bolti meg sem közelíti)
1-2 szelet füstölt szalonna
só
A krumplit héjában megfőzzük, a tojásokat keményre főzzük.
A kolbász karikára vágjuk.
Egy jénaiba rétegesen:
Zsirral kikenjük a tálat, bele rakjuk a szeletelt szalonnát, rárakjuk a felszeletelt krumplit, picit sózzuk, utánna a szeletelt tojást picit megint sózzuk, végül a kolbász karikákat.
A következő sor:
megint a krumpli, tojás, végül a kolbász, és krumplival fejezzük be! (sót ne felejtsük el)
A tejfőlt a paprikával összekeverjük és a tetejére öntjük.
Hő.lég 190-200 fokon kb 40 45 percig sütjük
Fedő alatt, a végén leveszem hogy kicsit a teteje is megpiruljon, 1x a saját levével locsolom.
|