Sólet
2009.02.12. 18:13
Hozzávalók
1 db Római tál (egy éjszakát beáztatjuk)
1,3-1,5 l szárazbab ( egy éjszakát beáztatni)
1 db kisseb füstölt csülök (egy éjszakát beáztatni)
Kevés sertés lapocka
3 db közepes fej hagyma
2 evőkanár zsír
1 csapott ek paprika
fél paradicsom, 2 szelet zöldpaprika
vegeta, bors, majoranna (a sóval nagyon kell vigyázni mert a szalonna és a csülök is sós)
2 db kemény tojás.
pár szelet füst szalonna.
A hagymát kockára vágjuk és a zsíron megdinszteljük, rászórjuk a paprikát és félre húzzuk.
A babbal összekeverjük, és fűszerezzük (bors, vegata, majoranna)
A római tálban elhelyezzük a szalonna szeleteket, rárakjuk a hagymás babot utána jön a nagyobb darabokra vágott hús (csülök és a lapocka)
paradicsom szelet és paprika szelet, utánna megint bab.
Vizet annyit öntsünk rá hogy ellepje, és sütés közeben is pótolni kell, erre figyeljünk mert ha nem lesz szaft akkor nagyon száraznak tűnik.
A kemény tojásokat félidőben rakjuk bele.
Lefedjük és... Hő.lég. sütés: 175 fokon 3-4 órát sütjük.
|