Töltött szűzpecsenye
2009.02.12. 18:06
Hozzávalók
2 db felszúrt sertés szűzpecsenye
(A hentest kérjük meg hogy szúrja fel!)
4 db csík bacon szalonna
Az egyikbe a megmaradt kolbásztölteléket töltöttem.
(fokhagyma, só, pirospaprika, bors)
A másikba:
Üveges szeletelt gomba, nagyobb üveg (azt hiszem 350gr)
trapista sajt
petrezselyemzöld
1 db tojás sárgája
1 fej hagyma
só
bors
nagyon pici vegeta
2 nem nagy gerezd foghagyma
A hagymát kockára vágom és kevés olajon megdinsztelem, rárakom a szeletelt gombát, amit előtte még egy kicsit aprítom. Egy evőkanál vizzel még egy picit disztelem, sózom, borsozom, és pici vegetát dobok rá, 2 zuzott fokhagymát, végül a felvágott petrezselyemzöldet.
Ha elkészült, félrehuzom egy kevés trapista sajtot reszelek rá, és egy tojás sárgáját keverek bel.
A szűzpecsenyéket sózom, borsózom, és végül óvatosan töltöm.
A végén hústűvel bezárom.
A húsra a bacon csikokat rakom.
200-220 fokon 1 -1,5 órát sütöm.
|