Rizseshús
2009.02.12. 18:02
Elkészítése:
Lehet bármilyen szárnyasból elkészíteni!
A jól megtisztított és feldarabolt húst felöntőn vízzel, rakok bele legalább 2 db húsleves kockát, bors, sót.
Addig főzöm míg majdnem puha lesz!
Amíg a hús fől, addig egy másik lábosba kevés olajon megpirítom a rizst, utána rakok bele, kockára vágott vöröshagymát és tovább pirítom ha elkészült rárakom az apróra vágott petrezselyem zöldet, összekeverem és félre teszem!
A húst kiveszem a lábosból és ráteszem a rizsre, annyi lével öntöm fel hogy jócskán ellepje! A rízs mennyiség kétszeresét kell!
Tartalék lángon, rács alatt és fedő alatt puhára főzzük! Keverni nem szabad!
Próbáljuk olyan lábast használni amibe az étel nem éghet oda!
|