Gomba pörkölt nokedlival
2009.02.12. 18:00
Hozzávalók:3-4 főre
1 kg sampion gomba
3-4 fej hagyma
1 ek zsír (vagy olaj)
1 db paprika
1 db paradicsom
Kb 2 csapott ek fűszer paprika
só
bors
egy kevés majoranna
1 ek pirosarany (ha van fele házi készítésű)
A gombát megtisztitjuk és szeletekre vágjuk. A hagymát megpucoljuk és kockára vágjuk.
A zsíradékon megdiszteljük a hagymát, hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, paprikát, pár percig főzzük, hogy egy pici levet engedjen.
Hozzáadjuk a fűszerpaprikát, végül a gombát.
1-2 kanál vizet öntünk alá, és lassan készre főzzük.!
Fűszerezzük, bors, pirosarany, majoranna, és só.
Köretnek nokedlit kínálunk.
|