Tojásos fasirttekercs
2009.02.12. 17:56
Hozzávalók:
12 szelet
1 szikkadt zsemle
4+2 tojás
1 cs petrezselyem
1 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
10 dkg füst. kolbász
15 dkg trapista sajt (én nem tettem a husira, mert a párom nem kedvelei a meleg sajtot, pedig finomabb lehet!)
1 ek + 1kk olaj
1/4 kk szárított kakaukfű
1 ek dijoni mustár
1 kk csipős paprikakrém
50 dkg darált darálthús
A zsemlét beáztatjuk langyos vizbe.Erősen sós vizben megfőzzük a 4 db tojást!
1ek olajon megfonnyaszuk a kockára vágott hagymát, kissé hülni hagyjuk.
A zsemlét jól kinyomkodjuk, aztán a hagymával, felaprított petrezselyem levéllel,maradék 2 tojással, kakukfűvel mustárral,paprika krémmel, áttört fokhagymával, sóval, borsal darált húshoz adjuk jól összedolgozzuk.
Egy nagyobb alufóliát, megkenünk olajjal, és a darálthúst egyenletesen elsimítjuk rajta! A tetejét megszórjuk sajtal, úgy hogy a hosszanti széleken 5-5 cm szabadon maradjon, rárakjuk a tojás szeleteket, és az apróra vágott kolbász!
Fólia segítségével szorosan feltekerjük a húslapot, a két végét összenyomkodjuk, hogy kerekebb szeleteket kapjunk!
200 fokos sütőben 1 órát süssük! (fél órát fólia alatt, és egy pici vizet öntsünk alá!)
|