| 
 Kocsonya  2009.02.12. 17:42 
	Hozzávalók 4-6 tányér
 2 kg kocsonyahús
 1 egész fej hagyma
 4-5 gerezd fokhagyma egész
 4-5 gerezd fokhagyma apróra össze vágva
 1,5 csapott teáskanálnyi egész bors
 fűszer paprika
 
 A kocsonyának való húsokat, bőr, láb, fül, farok stb... lábosba feltesszük főni annyi vizet öntünk rá hogy jócskán ellepje!
 Kb 4-4,5 órát kell főzni, végül a  csontok is lecsúsznak a húsról!
 A zsírját többször leszedni! Az egész hagymát és az egész fokhagyát és az egész borsot, kb 1 órával a főzés megkezdése után tesszük bele, a sót szintén ne az elején.
 
 Ha kész, a tányérokba elhelyezzük a húsokat, és rámerjük a levet.
 
 Ki tesszük hűlni, és ha már kicsit kezd dermedni, rászórjuk az apróra vágott fokhagymát, és tányéronként késhegynyi piros paprikát
 
 
  |