Kocsonya
2009.02.12. 17:42
Hozzávalók 4-6 tányér
2 kg kocsonyahús
1 egész fej hagyma
4-5 gerezd fokhagyma egész
4-5 gerezd fokhagyma apróra össze vágva
1,5 csapott teáskanálnyi egész bors
fűszer paprika
A kocsonyának való húsokat, bőr, láb, fül, farok stb... lábosba feltesszük főni annyi vizet öntünk rá hogy jócskán ellepje!
Kb 4-4,5 órát kell főzni, végül a csontok is lecsúsznak a húsról!
A zsírját többször leszedni! Az egész hagymát és az egész fokhagyát és az egész borsot, kb 1 órával a főzés megkezdése után tesszük bele, a sót szintén ne az elején.
Ha kész, a tányérokba elhelyezzük a húsokat, és rámerjük a levet.
Ki tesszük hűlni, és ha már kicsit kezd dermedni, rászórjuk az apróra vágott fokhagymát, és tányéronként késhegynyi piros paprikát
|