Citromos-rozmaringos csirke
2009.02.12. 17:36
Citromos-rozmaringos csirke (Gabor)Ahogy én készítem
Hozzávalók: csirkehús kb 4db egész comb és 2-3 db mell, 20 dkg teavaj, 1 fél citrom leve, só, bors, 3-4 ág friss rozmaring, majoranna, ételízesítő, 1 doboz konzerv kukorica, olaj
|
|
|
|
Előszőr a csirkecombokat kicsontozzuk. A mellet középen bevágjuk hogy meg tudjuk tölteni, a comboknál is úgy vegyük ki a csontot hogy szépen bele tudjuk tölteni a kukoricát.
Elkészítjük a "pácot": szobameleg teavajat egy tálba tesszük, jól összenyomkodjuk. Erre rányomjuk a fél citrom levét, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd beleszórjuk a rozmaringágakról a leveleket. Alaposan összekeverjük és kicsit állni hagyjuk. A húsokat jól átkenjük a páccal kivűl-belül, belerakunk egy kevés kukoricát, (ha kell fokpiszkálóval össze tüzzük! megszórjuk ételízesítővel, kis majorannával és sóval.
Ezután kis olajat öntünk a húsokra. kb. 200-210 fokon j 1-1,5 órát kell sütni.
Köretnek, kukoricás rízst adunk, a husi szaftjával jól meglocsolva!
|
|