Töltött paprika
2009.02.12. 17:34
4-5 fő részére
60 dkg darálthús
1 fej hagyma
1,5 dl rizs
2 tojás
8-9 db nagyobb paprika
5 kis doboz sűrített paradicsom
só, bors, vegeta
zsír vagy olaj
pici fűszerpaprika
A vöröshagymát megpucoljuk és kockára vágjuk. Kevés zsíron vagy olajon megdiszteljük pici pirospaprikával megszórjuk. A darálthúst összekeverjük a hagymával, tojással, rizzsel, sózzuk vegetázzuk és borssal megszórjuk.
A paprikákba töltjük.
Közben vizet forralunk, pici sót teszünk bele, és a paprikát belerakjuk, és 45 percig főzzük.
Ha kész, a paprikát kivesszük a vízből, és félre tesszük.
A sűrített paradicsomhoz, öntünk annyit a paprika főzőlevéből hogy elegendő szószt kapjunk.
Rántást csinálunk, és felöntjük a paradicsomlével, egyet forraljuk és cukrozzuk, belerakjuk a paprikákat.
A másik változat ha nyáron eltettünk paradicsomlevet!
1,5 l paradicsom léhez adunk 1/2 liter vizet, pici cukrot sót és ezzel rakjuk fel főzni a töltött paporikákat, ha elkészült kivesszük a paprikát.
Egy másik lábosba készítünk rántást, zsir/liszt picit feleresszük vizzel és a paradicsomlébe öntjük, visszarakjuk a paprikákat egyett rottyantunk rajta és tálalhatjuk is!
|