Rakott zöldbab.
2009.02.12. 17:33
Rakott zöldbab.
Hozzávalók:
1 ek zsír (vagy olaj)
1 fej vörös hagyma
Zöldbab (1,5l-es tálam teli volt)
12 dkg rizs (1 cs zacskós rizs)
50 dkg darált sertéshús
Pirospaprika
só, bors, vegeta, paprika, paradicsom
1 kis doboz tejfől
1 tojás
A zsíron megdinszteljük a kockára vágott hagymát, rárakjuk a darált húst.
Egy mokkáskanál paprikával, 2 mokkáskanál vegetával csipet borsal, és sóval, 1 paradicsommal, és 1 zöldpaprikával, dinszteljük.
Közben kifőzzük sós vizben a rizst, és jól lecsöpögtetve, félre tesszük.
A zöldbabot, sós vizben puhulásig megfőzzük, kiszedjük és félre tesszük.
Előkészítünk egy jénait, kicsit kizsirozzuk (vagy olajjal megspricceljük) rászorunk egy kevés zsemlemorzsát, rétegezve lerakjuk, zöldbab, darálthús, rízs, és mégegyszer, végül a zöldbab.
Sütés: 220 fokon 45 percet, fedő alatt. Félidőben 1 pohár(kicsi) tejfől+ 1 tojás elkeverve ráönteni, és fedő nélkül tovább sütni.
|