Sörben pirított csülök
2009.02.12. 17:31
Sörben pirított csülök (Gondaanyu)
A csülköt bőröstül kockákra vágjuk.1 nagy vöröshagymát fölaprítunk, olajon a húst hirtelen megpiritjuk, rádobjuk a hagymát is 1 evőkanál liszttel meghintjük, tovább pirítjuk.
Ráöntjük a sört, és az összes ízesítőket.
Lefödve, kis lángon megpuhulásig pároljuk. Gyakran kevergetni kell. Ekkor tepsibe kell tenni és sütőben megpirítani. Burgonya illik hozzá köretnek. A fűszerek: 1 evőkanál borecet, 2 gerezd fokhagyma összenyomva, őrölt bors, 1 babérlevél, csipet cukor, őrölt szerecsendió, szegfűbors, gyömbér, majoránna , só.
Ez egy csülökről szól egy üveg sörrel.
Ahogy én csináltam:
Amikor a húst összekockáztam, hirtelen kisütöm a húsokat az olajban, utánna rádobom a kockára vágott hagymát és a lisztet, kicsit még tovább pirítom keverés mellet.
Utánna egy római tálban vagy fém tepsiben belerakom a húsokat, és felöntöm a sörrel, és a füszerekkel.
Lefedem és 2 órát lassan készre sütöm.
A borecetet kihagytam!
|