Gombás hús
2009.02.12. 17:25
Gombás hús (Margit2 receptje)
A karaj hússzeleteket kiklopfolom, besózom.
Egy közepes fej vöröshagymát olajon megdinsztelek, pirospaprikát rakok bele, erre a szeletelt gombát, zöldpaprikát, paradicsomot, és fűszerezem, só, bors, bazsalikom, és oregánó, végül egy kevés vizet öntök rá.
Kicsit főzöm, letakarom, (de nem sokat hogy a gomba szét ne főjön!)
A hús szeleteket lisztbe rakom, majd, tojás, liszt és tej keverékében megforgatom, és olajban kisütöm.
A Jénay tál aljába kisütött hús szeletet rakok 1 sorba, rá a már elkészített gombából kanalazok minden szeletre, és utána hús, rá gomba, amíg el nem fogy. A tetején mindig gomba legyen!
Alufóliával letakarom, és előmelegített sütőben 20-30 percig sütöm.
Köretnek hasábburgonya, vagy rizs tálalható.
|