Rakott karfiol.
2009.02.12. 17:17
Rakott karfiol.
Hozzávalók:
1 ek zsír (vagy olaj)
1 fej vörös hagyma
70 dkg karfiol (megpucolva, torzsályáról levágva)
12 dkg rizs (1 cs zacskós rizs)
50 dkg darált sertéshús
Pirospaprika
só, bors, vegeta,
3/4 nagy doboz tejfől
1 tojás
A hagymát megpucoljuk és kockára vágjuk. Kevés zsíron vagy olajon megdinszteljük , hozzáadjuk a darált húst., fehéredésig t pirítjuk végül kevés vizet öntünk alá!
Fűszerezzük: Egy mokkáskanál paprikával, 2 kávéskáskanál vegetával csipet borsal, és sóval
Közben kifőzzük sós vizben a rizst, és jól lecsöpögtetjük.
A karfiolt is, sós vízben majdnem puhulásig főzzük, kiszedjük és félre tesszük.
Előkészítünk egy jénait, kicsit kizsírozzuk (vagy olajjal megspricceljük) rászórunk egy kevés zsemlemorzsát, és a karfiolok felét szépen sorban belerakjuk. (A nagyobb darabokat el kell felezni) Utánna rakjuk rá a darálthúst,
Következik a rizs, és a megmaradt karfiollal.
Végül a tojással elkevert tejfőllel fedjük be. Sütőben 1 órát süssük. 200 fokon
Sütőben 1 órát süssük. 200 fokon
|