Brassói aprópecsenye
2009.02.12. 17:06
Brassói aprópecsenye 3-4 főre
50- 60 dkg sertéscombot vagy lapockát kissebb kockára vágunk.
1 fej vöröshagymát megpucoljuk és kockára vágjuk.
1 ek. zsíron megdinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a húst fehéredésig sütjük. Fűszerezzük majoranna, bors.
Hozzáadunk kb 1,5 dl vízet, rakunk hozzá 2 db húsleves kockát, esetleg sózzuk, és fedő alatt pároljuk.
Ha a hús megpuhult, és majdnem lesült a zsírjára hozzáadunk 2-3 gerezd lereszelt fokhagymát.
Kb 1,5 kg krumplit megpucolunk és kockára vágunk.
Forró olajban kisütjük, jól lecsöpögtetve, hozzárakjuk a húshoz.
Óvatosan összerázzuk, és még melegen tálaljuk.
|