Búbos hús
2009.02.12. 17:05
Búbos hús
5 szelet sertéskaraj
Kb fél cs. sültcsirke fűszer
Töltelékhez:
2 db setésmáj konzerv
3 db zsemle belseje (áztatva, kinyomva)
2 egész tojás
1 kis fej hagyma
3 ek olaj
petrezselyemzöld
2 csipet majoranna
1 csapott mokkáskanál bors
só
15-20 dkg trapista sajt
A húsokat fűszerezzük sültcsire fűszerrel, utána jól kikloffoljuk, és hirtelen a kb: 3 ek olajban kisütjük, és félre tesszük.
Elkészítjük a tölteléket: A vöröshagymát nagyon apró kockára vágjuk és az olajban amibe húsokat kisütöttük üvegesre pirítjuk. A zsemléket jól kinyomkodjuk, és egy tálban, villával összekeverjük a máj konzervvel (csomómentesen)
Hozzáadjuk a vöröshagymát, petrezselyemzöldet, majorannát, bors, és a sót., és végül a tojást.
(Az állaga ne legyen nagyon puha)
A húsokra ráhalmozzuk a tölteléket.
Kízsírozott tepsibe, vagy jénaiba rakjuk. Pici vizet kell alá önteni.
A sajtot félidőben, és akkor finom ropogós lesz (én sajnos kicsit későn tettem rá)
Elősször letakarva, és az utolsó 15 percben fóliát levéve sütjük.
Sütés: hő.lég. 1 óra. Az első 10 percben 190 fok végül 160-170fokon.
|