Káposztás tészta
2009.02.12. 16:23
Hozzávalók 4 személyre
30-35 dkg kockatészta
kb 1 kg fejes káposzta
2 evőkanál olaj vagy zsír
frissen őrölt bors
só
Elkészítés
A káposzta külső leveleit és torzsáját eltávolítjuk, és nagylyukú reszelőn lereszeljük, majd besózzuk és fél -1 órát állni hagyjuk.
Az olajat felmelegítjük és hozzáadjuk a kicsavart káposztát, és folyamatos keverés mellett jól lepirítjuk. Közben adunk hozzá őrölt borst.
A káposzta akkor van készen, ha víztartalma teljesen elpárolog és szép, világosbarna lesz.
Míg a káposzta elkészül, lobogó sós, vízben kifőzzük a tésztát, majd leöblítjük és leszűrjük.
A kész káposztát óvatosan összekeverjük a leszűrt tésztával.
|