Piskóta készítése
2009.02.12. 12:20
Egy keverőtálba 5 db közepes méretű tojás fehérjét robotgéppel felverünk nagyon kemény habbá!
A sárgáját félretesszük!
A felvert fehérjébe elkezdjük adagolni a cukrot összesen 5 evőkanállal, közben folyamatosan keverjük a legnagyobb fokozaton.
Fontos hogy a hab nagyon kemény legyen!
Ha ez kész, kisebb fokozatra kapcsoljuk a robotgépet, és külön-külön belerakjuk a tojás sárgáját.
Most valami nagyobb keverő lapáttal, óvatosan belkeverünk 5 púpos evőkanál lisztet (BL55-ös) nem egyszerre, külön-külön! Vigyázni kell nehogy a hab összetörjön.
Sütőpapirral kibélelt formába öntjük (ez az adag egy kerek tortaformára elegendő) (vagy egy kisebb tepsire) előmelegített sütőben, 195 fokon 30 perc alatt megsütjük!
Sütés közben a sütőt ne nyissuk ki!
Én sütőport nem teszek bele, így is tökeletes piskóta készül!
|