Kapros túrós lepény
2009.02.12. 09:18
Kapros-túrós lepény (Gondaanyu)
Keltésztához:
50 dkg liszt
2,5 dkg élesztő
2 ek cukor
1/2kk só
5 dkg olv vaj
2 tojás sárgája
tej kb 2 dl (egy lágyabb tésztát kapjunk)
Töltelék:
0,5 kg túró
1 tojás sárgája+ fehérje
kapor
1/2 tasak vaniliás pudingpor
cukor
A tészta hozzávalói dagsztógépbe rakjuk és jól kidolgozzuk! Egy lágyabb tésztát gyúrunk!
A túrót összekeverjük vaníliáscukorral, tojás sárgájával, cukorral, kaporral, vaníliás pudingporral és végül a felvert tojás habjával.
A tésztát kizsírozott és lisztezett, közepes tepsibe rakjuk , rákenjük a túró tölteléket és végül 1 kispohár tejföllel amibe 1 egész tojást rakunk, rákenjük a túróra, és előmelegitett sütőben 190-200 fokon megsütjük.
|