Böbsi konyhája
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Napi okosságok..
 
védjegy

   

 
Menű

  
   Főoldal/Receptek   

   Email   
   Vendégkönyv    

   Fórum  /lezárt/

   Fórum
   Fórum /süteméynek/
   Fórum /egyéb ételek/

   

   

 
Ti küldtétek!

2007...től
(Fórum receptek megtekintéséhez,
a fórumon regisztrálni kell!)

Sütemények  (194) 
Egyéb ételek (106)  
 Kenyér és társai.. (23)
 

Ti küldtétek!
2005-2007 (fórum receptek)

Sütemények (56)
Házi/gépi kenyerek (9)
Péksüti .. stb (13)
Egyéb ételek (30)

Andi (12) 
SaMaris (31) 
Margit2 (20) 
Éva (18) 
Gondaanyu (21) 
Jázmin (1) 

 

Egyéb receptek (képek nélkül)

Különleges ételek  (43)

Hidegtálak  (97)

Muffin édes  (81)

Muffin sós  (23)

Diétás ételek  (63)

Diétás ételek  (50)                                              

Muffin sütésekről  

 

 

 

 
Mindig friss apróhirdetések!

 
.

Látogató van itt
 
Látogatók
Indulás: 2005-10-30
 
Oldal Infó

Szerkeztő: Böbsi
Nyitás:2005.10.30
Téma: Gasztronómia
Böngésző: Google Chrome
Regisztrált felhaszn.  1056

Az eddig legforgalmasabb nap látogatottsága: 499
Összes látogatás 2005.10.30. óta: 710558


 

 

 
Összes recept

     Legjobb receptes blogok

 
.........
 
Sütőben sütött kenyerek
Sütőben sütött kenyerek : Dagasztás nélküli kenyér

Dagasztás nélküli kenyér


 

A receptet a neten találtam, a kenyeret már sokan megsütötték nagy sikerrel, erre felbúzdulva én is neki láttam!

 

Hozzávalók 2,5 dl csészével mérve!

3 csésze BL 80-as liszt ajánlott  (Én 2 csésze Bl 80-as liszt és 1 csésze Bl 55-ös lisztet használtam)
1,5 csésze víz
kicsit kevesebb, mint fél tk. szárított élesztő (Én franciát használtam)
1,5 tk. só

A lisztet egy nagyobb tálba szitáltam (minimum 2 literes).és hozzákevertem a sót és az élesztőt. Utána beleöntöttem a vizet és egy keverőlapáttal  lazán összekevered.  Nem dagaszt, csak kever!
Letakartam egy konyharuhával és egy éjszakán keresztül kelesztettem, tehát 12 órán át békén hagyod!!! 

12 óra elteltével kiborítod egy erősen lisztezett felületre (gyúró deszka ,  Fogod a két szélét és egymásra hajtod, majd erre merőlegesen még egyszer egymásra hajtod.,Erre azért van szükség, mert ahogy nyomorgatod a tésztát, megállítod az erjedési folyamatot.

Jól belisztezed a tésztát és konyharuhával letakarod, a gyuródeszkán hagyod még fél órát pihenni.

Közben kerestem egy jénait amiben sütni fogom (kell hozzá fedő is). De lehet hozzá bármilyen formát használni., a kenyér fel fogja venni a formát. Ez nem egy olyan kenyér, amit meg lehet formázni és majd tepsin megsütni, mert elfolyna.
(Ha jénait használunk picit kenjük ki az alját, mert nem fogjuk tudni kiszedni a kenyeret!)

A sűtőt a  240-250C° előmelegítettem, kenyér sütés előtt a  jénait is, amiben sütöttem. 
Amikor letelik a fél  óra kelesztés beledobod a tésztát a sütő formába, a hajtogatott felével, lefele. Ennél a pontnál lehet vízzel sprickolni, magokkal szórni, vagy lisztel megszórni.
Lefedve 35 percig kell sütni, majd fedő nélkül 25-30 percig. 240-250 fokon!

Ennyi! Sok sikert kívánok mindenkinek!

 

Felmerült kérdések:
Milyen hőmérsékleten kelesszem a tésztát?
 
-A kelt tésztákat mindig meleg helyen kelesztjük, ennél a tésztánál is keressük meg a lakás legmelegebb részét min. 22-24 fok
Kell-e bevágni a tetejét?
Nem kell, a kenyér a sütőben magától kezd megrepedni!

Ki kell zsírozni a jénai alját?
Igen, de elég az alját, én egy pici zsírral szoktam és lisztel meghinteni.

 

1 hozzászólás
Utolsó hozzászólásokÚjabbak 1 KorábbiakLegelső hozzászólások
Idézet
2013.08.21. 13:23
Panda

Szia! Tetszik az oldalad. A segítségedet szeretném kérni:

A dagasztás nélküli kenyérnél érdekelne, hogy a csésze mekkora űrtartalmú, mert az ugye nem mindegy?

Hogyan és mikor zsírozod ki a jénai edényt? Mielőtt beteszed a sütőbe felmelegíteni, vagy mielőtt beleteszed a tésztát, mert a meleg edényben a zsír megolvad és lefolyik az aljára.

Én is megsütöttem már ezt a kenyeret - igaz, nem a te recepted alapján -, hanem amit eredetinek mondtak, de ott nem kellett kizsírozni (és valóban nem jött ki a kenyér).

Bár a kenyér héja nagyon finom volt, de a belseje olyan volt, mint a rágógumi, vizes, nehéz, nem ízlett. Most kipróbálnám a tiédet, de kellene a csésze űrtartalma.

 

A Jénaiban sült kenyérnél érdekelne, honnan vehetek burgonyapelyhet? Mi az egyáltalán? Ha nem kapok, mive helyettesíthetem, vagy elhagyható?

Köszi a választ, Panda

 
Boldog névnapot

 
Böbsi receptjei

 

Kenyerek
  - Sütőben sütött (27)
  - Gépi   (13)


 
Kalácsok
  - Gépi  (3)
  - Sütőben sütött (14)

Kiflik, Zsemlék (15)

Pizzák (2)

Pékség
  - Sós péksütemények (20)
  - Édes péksütemények (11)
  - Fánkok (8)
  - Pogácsák (3)

  - Sörkorcsolyák (6)

Desszertek
  - Sütemények 
  - Sütés nélküli  
  - Gyümölcsös  
 
- Leveles tészták
  - Torták 
  - Karácsonyi  
  - Krémek, pohárkrémek, desszertek 
  - Palacsinták 
  - Édességek 
  - Kekszek , nasik 

Karácsonyi ételek (2)

Előételek (3)

Húsételek
  - Sertés (46)
  - Csirke (33)
  - Pulyka (3)
  - Marha (4)

  - Nyúl  (2)
  - Halak, Tengeri (5)

Kínai (6)

Hús nélküli ételek (15)

Levesek
  - húsos (12)
  - zöldség (17)
  - gyümölcs (2)

Tésztás ételek
  - Sós tészta ételek (24)
  - Édes tészta ételek (6)

Főzelékek (10)

Mártások,szószok,krémek (8)

Hideg konyha (5)

Szenvicskrémek
 - Pástétomok (2)
 - Szendvicskrém (5)

Köretek (13)

Reggelire (4)

Saláták (14)

Befőzések (8)

Egyéb (3)

Házilag készült tisztítószerek


 

 

Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!    *****    Ismerd meg az F-Zero sorozatot, a Nintendo legdinamikusabb versenyjáték-szériáját! Folyamatosan bõvülõ tartalom.    *****    Advent a Mesetárban! Téli és karácsonyi mesék és színezõk várnak! Nézzetek be hozzánk!