Tojásleves
Tojásleves
Hozzávalók:
1 hagyma
2-3 evőkanál olaj vagy 1 csapott ek zsír
1 csapott evőkanál liszt
1/4 evőkanál pirospaprika
1,5-2 liter víz
köménymag
őrölt bors
só
ételízesítő
2 tojás
Elkészítés:
Olajat vagy a zsírt felhevítjük, megszórjuk lisztel, köménymaggal . Addig kevergetjük, amíg a liszt felhabosodik. Ekkor lehúzzuk az edényt a tűzről, megszórjuk pirospaprikával, alaposan összekeverjük, majd felöntjük vízzel. Megfűszerezzük ételízesítővel, sóval, borssal, egész hagymával
Csendesen gyöngyözve puhára főzzük a hagymát - ez kb. 20-25 perc
A végén a tojásokat felverjük és óvatosan a levesbe öntjük, közben lassan kevergetjük!

|