Gesztenye torta 2
Hozzávalók:
Piskótához
5 tojás, 15 dkg cukor, 12 dkg liszt, 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál olaj, fél csomag sütőpor.
A tojás sárgáját összekeverjük a cukorral, az olajjal, kakaóporral, lisztel és végül a sütőporral!
A fehérjét külön tálba felverjük kemyény habbá, és végül az előző masszához óvatosan belekeverjük!
Sütőpapirral kibélelt torta formába kisütjük. 190-200 fokon 25-30 percig
Rácson hagyom kihűlni.
Krém:
25 dkg gesztenyemasszát 2 evőkanál rummal, 1 evőkanál porcukorral elkeverünk.
Egy lábosba fél zacskó étkezési zselatint 1 dl hideg vízben elkeverünk, és forrásig melegítjük.
Egy másik tálban 4 dl tejszínt (Hulalát) kemény habbá verek. (Ha nem Hulalából készítjük akkor ne feldkezzünk meg a több cukorról)
Összekeverem a gesztenyét, a kihűlt de még nem dermedt zselatinnal , majd a habbal.
A tésztát ketté vágom. Az alsó lapot kenem meg jócskán a krémmel rá a másik lap, megint krém, és az oldalára is hagyjunk egy keveset.
Hűtőben pár órát dermed.
Ekkor 2 dl tejszínből vert habbal, és egy fél csomag gesztenyével megdíszítjük.
A gesztenye levélkékhez fél csomag gesztenyét használtam fel: + a közepére majdnem 1/2 csomag
Levélkék:
1/2 csomag gesztenye
2 db babapiskóta vagy 2 ek reszelt háztartási keksz
1 teáskanálnyi vaj
pici rum
a mártogatáshoz 1/2 tábla csoki pici vizzel (1-2 evőkanál) felolvasztva
|