Gesztenyés levélkék
Gesztenyés levélkék
Hozzávalók:
40 dkg gesztenyepüré
2 evőkanál liszt
1 kk sütőpor
8 dkg vaj
4 tojás sárgája
5 dkg cukor
1 tasak vaniliás cukor
1-2 evő kanál rum
10 dkg tortabevonó étcsokoládé
Elkészítés:
A gesztenyepürét burgonyanyomón áttörjük,. A lisztet összekeverjük a sütőporral
A vajat habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a tojássárgáját,, folyamatos kevergetéssel belekeverjükcukrot vaniliás cukrot, végül gesztenyepürét, lisztel elkevert sütőport és rumot is!
A masszát nyomózsába (ha van csillagcsőr formával) kis levélkéket nyomunk! Sütőpapirt használjunk!
Sütés: 190 fok 10-15 perc
Végül a tábla csokit felolvasztjuk egy pici vizzel és a sütik végét belenyomjuk! Száradás után fogyasztható, de akár karácsonyi dobozokba sokáig eltartható!
|