Verdens beste
.
Verdens beste (Aliz)
Hozzávalók:
12,5 dkg Ráma margarin
12,5 + 20 dkg cukor (kristálycukor)
12,5 dkg liszt
4 tojás
4 ek. tej
2 kk. sütőpor
1 cs Aranka krémpor (vanilia) (4 dl tejjel)
A margarint habosra keverjük a 12,5 dkg cukorral, majd a 4 tojás sárgájával. Hozzáadjuk a tejet, majd a sütőporral elkevert lisztet.
A tojások fehérjét keményre verjük a 20 dkg (kristálycukorral)
Elősször cukor nélkül kemény habá verjük, majd fokozatosan adjuk hozzá a cukrot és tovább verjük! (Az időt nem szabad sajnálni)
A sárga masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe kenjük, majd rá a cukros tojáshabot.
Na most a sütés, ez fontos!!!
A süteményt előmelegített sütőbe rakjuk! sima sütés!
Elősször 170 fokon (5 percig) majd visszavesszük a hőmérsékletet 160 fokra. Az egész sütés 1 óra
Ha kihűlt, leszedjük a sütőpapirt, és függőlegesen két részre vágjuk az egyik felére vanilia krémet kenjük a másikat rárakjuk!
(A sütőpapirt úgy tudjuk lehúzni, hogy a tepsire egy tálcát rakunk és fejjel lefele forditjuk, igy a sütemény alsó fele lessz felül és könnyen lehuzzuk a papirt, majd visszaborítjuk egy tálcára!)
Nagyon finom sütemény, habkönnyű, csak ajánlani tudom!
|