Rizskoch
.
Rizskoch
Hozzávalók:
20 dkg rizs
1 l tej
1 dl víz a tejhez
6 tojás
10 dkg vaj
1 citrom héja
csipet só
20 dkg porcukor
Elkészítés:
A tejbe beleöntöm a vízet és a csipet sót, a rízst és felforralom. Addig főzöm, míg megpuhul a rízs. A tűzről levéve beleteszem a 10 dkg vajat, és belereszelem a citrom héját. Hagyom kihűlni.
Közben a 6 tojás sárgáját kikeverem a porcukorral, valamint a tojásfehérjét kemény habbá verem. Amikor a rizs kihűlt, összekeverem először a tojássárgájával, majd a habbal.
Kivajazott lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben (200 fokon) 30 percig sütöm.
Málnaszörpel, lekvárral, porcukorral, izlés szerint tálalható!
|