Csokoládés kehely
.
Hozzávalók:
1 kakaós sütemény
Ha nincs bármilyen maradék kakaós piskóta vagy sütemény megfelelő!
A kakaós lepény elkészítése:
(gyorsan elkészíthető, a hozzávalókat csak össze kell keverni!)
1 db tojást 25 dk porcukrot és 5 dkg rámát összekeverünk fokozatosan hozzá adunk 2.5 dl tejet.
Utánna jöhet bele 25 dkg liszt 1/2 csomag sütőpor! 1 evőkanál kakaóporral összekeverve.
Kisebb tepsibe megsütjük 195 fok 25 perc
Ennek a kakaós lapnak a fele elég, a többit kenjük meg lekvárral és szórjuk meg porcukorral!!
..további hozzávalók:
250 gr Mascapone
2 dl tejszin
1 tábla étcsoki
pici tej
4 evőkanál kávélikör (nem krémlikör)
ha nincs, csokoládé aroma is nagyon jó! (én ezt használtam 2 evőkanállal)
Krém elkészítése:
A tábla csokit pár evőkanál tejjel felmelegítjük (félre tesszük!)
A tejszint félig felverjük egy evőkanál cukorral, bele tesszük a 2 evőkanál csokoládé aromát,
tovább verjük míg kemény hab lessz! Ezt is félre rakjuk!
Egy külön tálban a Mascaponét habverővel fellazítjuk, és összekeverjük a tejszinhabbal!
Végül óvatosan belekeverjük a kihűlt csokikrémet, de úgy hogy a tejszinhabb márványos legyen!
A kehelybe elősször kisebb kockára vágott süteményt rakunk, rácsurgatunk pár csepp aromát utánna krém, megint sütemény végül megint krém és pár kocka süteménnyel fejezzük be!
Diszithetjük csokiöntettel, tejszinhabbal!
Ez a krém adag 5 db kehelyhez elegendő!
|