Morzsás szilváslepény
.
Morzsás szilváslepény
Morzsás szilváslepény
Hozzávalók:
A tésztához:
30 dkg liszt
5 dkg cukor
2,5 dkg élesztő
1,1 dl tej
10 dkg margarin
1 egész tojás
csipet só
Töltelék szilva kettévágva, kimagozva!
A tészta hozzávalókat összegyurjuk (lehet dagasztógépbe is) hagyjuk duplájára kelni, utánna kinyújjuk 32x24 tepsibe rakjuk!
A szilvákat belsejével felfelé a tésztán sorba rakjuk, megszórjuk fahéjjal és kristálycukorral, végül az édes morzsával!
Az édes morzsához:
12,5 dkg liszt, 7,5 dkg dió (darált), 15 dkg barna cukor, (lehet fehér is) 12,5 vaj (kis darabokban), 1 csapott mokkáskanál fahéj
A hozzávalókat robotgépben nagy fokozaton összekeverni, amig morzsás lesz (minél tovább keverjük, annál darabosabb).
A szilva tetejére szorjuk és elömelegitett (200 fok, nem légleveréses) sütöben kb. 30-40 percig sütni.
|