Túró Rudi
.
Túró Rudi
Hozzávalók:
Tésztához:
1 db őzgerinc forma
20 dkg liszt
2 evőkanál porcukor
10 dkg vaj
2 evőkanál kakaópor
1 tojás sárgája
1 késhegynyi szódabikarbona
2-3 evőkanál tejfől
Az egészet jól összedolgozzuk (kézzel)
Annyi tejfőlt tegyünk bele hogy rugalmas jól nyújtható tésztát kapjunk.
Az őzgerincformát jól kivajazzuk és lisztel szórjuk meg!
A tésztát kinyújtjuk akkorára hogy a forna szélétől jócskán kilógjon!
Túró töltelék:
50 dkg tehéntúró
5 tojás
12 dkg porcukor
2 evőkanál buzadara
2 csomag vaniliáscukor
1/2 citrom reszelt héja
A túrót a tojás sárgájával, porcukorral, vaniliás cukorral, citrom reszelt héjával jól összekeverjük, hozzáadjuk a buzadarát végül a tojások keményre vert habját óvatosan belekeverjük.
A túrót tésztával kibélelt formába rakjuk és a kilógott tésztát ráhajtjuk!
Sütés: 190-200 fokon 30-40 percig (sima sütés)
Ha elkészült, hűlni hagyjuk. Addig ne vegyük ki a formából míg teljesen ki nem hűl. Végül kiborítjuk és csokimázzal bevonjuk.
Csokimáz:
3 evőkanál cukor
3 evőkanál kakaópor
3 evőkanál víz
pár percig melegítjük, a végén félre húzzuk és kb 5 dkg vajat keverünk hozzá, még melegen a tésztára simítjuk.
|