Piritott tarhonya leves
.
Hozzávalók
1/2 bögre tarhonya
2-3 db sárgarépa
2 db zöldség
3-4 szál zeller levél
2-3 db krumpli
1 kanál zsir
1/4 evőkanál füszer paprika
1/2 tv paprika, 1 paradicsom,
1 fej vöröshagyma
kevés petrezselyemzöld
só, bors, vegeta,
Egy kanál zsiradékot megforrósítunk, majd ráöntjük a tarhonyát,.
Állandó keverés közben, szép barnára pirítjuk, de vigyázzunk, hogy meg ne égjen.
Lehúzzuk a tűzről, és pirospaprikával megszórjuk. Kb 2-2,5 l vízzel felengedjük, és visszatesszük a tűzre.
Ha felforrt a leves, beletesszük a zöldségeket (sárgarépa, gyökér, karikára vágva, egy fej vöröshagyma egészben, zellerlevél, petrezselyem zöldje, zöldpaprika, paradicsom, és a krumpli, kockákra vágva.
Füszerezzük.
Finom és laktatós leves.

|