Citrom torta
.
Citrom torta (Margit2 receptje)
Piskóta elkészítése
Egy keverőtálba 3 db közepes méretű tojás fehérjét robotgéppel felverek nagyon kemény habbá!
A sárgáját félre teszem!
A felvert fehérjébe 3 evőkanál kristálycukrot rakok, külön-külön, közben folyamatosan keverem a legnagyobb fokozaton.
Fontos hogy a hab nagyon kemény legyen!
Ha ez kész, visszaveszem a fokozatot a robotgépen, és külön-külön bele rakom a tojás sárgáját.
Végül 1 tálba 3 pupos evőkanál lisztet összekeverek , és kanalanként a masszába rakom, amit már egy nagy lapáttal óvatosan keverek össze!!
Sütőpapirral kibélelt tortaformába sütöm.
Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 15 percig sütjük.
A kész piskótát, kivesszük a formából lehúzzuk róla a sütőpapirt és kihűlve a torta formába visszahelyezzük, erre jön majd a krém.
Krémhez:
1 csomag vanília ízű pudingpor,
25 dkg tehéntúró,
10 dkg kristálycukor,
1 csomag vaníliás cukor,
4 dl tejszín (Hullala)
10 g zselatin.
kb 10 levél citromfű
1 citrom leve és kevés citrom reszelt héja
Tetejére: Pár citrom karika és, 12 g színtelen tortazselé.
Elkészítés:
A pudingport 2,5 dl hideg vízben feloldjuk, felforraljuk, és kevergetve kissé kihűtjük.
.
A túrót a citromlével és a kétféle cukorral simára keverjük. Evőkanalanként belekeverjük a kihűlt pudingot, majd a zselatint 1 dl forró vízben feloldunk, ha már csak langyos, ezt is a krémbe keverjük. A lecsipkedett citromfű leveleket finomra vágjuk, 4 dl tejszínt, kemény habbá felverünk, majd a citromfűvel együtt a dermedő krémbe keverjük.
A krémet a piskótára kenjük, citrom karikákat rárakjuk, aztán a zacskón lévő utasításnak megfelelően elkészített, színtelen tortazselével leöntjük, és legalább 2 órára hűtőbe tesszük.
Kibontáskor késsel óvatosan vágjuk körbe a torta forma mellett, úgy szépen le lehet venni a formát!
|