Mascarponés dinnyekehyely
.
Hozzávalók:
40 dkg görögdinnye
40 dkg sárgadinnye
4 szál citromfű
1 rúd vanilia
1 evőkanál kristálycukor
1 csipet őrölt fahéj
3 dl tejszin (én hullalát használtam, de ha nem azzal készül akkor a cukor több legyen)
25 dkg Mascarpone
A dinnyék héját eltávollitjuk, husukat kimagozzuk, apróra összevágjuk.
Citromfüvet feldaraboljuk, vaniliából kivakarjuk a pépjét és összekeverjük a dinnyedarabokkal hozzáadjuk még a fahéjat, cukrot és 15 percre a hűtőbe pihentetjük.
Közben a tejszint kemény habbá verjük, a negyed részét félretesszük, a maradék tejszint összekeverjük a mascarponeval és a dinnye darabokkal.
A kehelybe tesszük és a maradék habbal diszitjük.
|